Lyreilia - Rohkeasti uutta

Lyreilia?


“Lyreilia on kasvanut vuosien aikana Laura Pensasmäen pienestä kauneusalan yrityksestä isommaksi konseptiksi, joka yhdistää saman katon alle palveluita niin yrityksille, kuin kuluttajille tarjoten kauneusalan palveluita, valokuvausta ja sisällöntuotantoa. Lyreilia on tarkoittanut alusta saakka jotain rohkeaa, uutta, kaunista ja puhuttelevaa, eikä tämä ole vuosien varrella muuttunut mihinkään. Lyreilia on lämpöä, rakkautta ja tahtoa toteuttaa unelmia - toivottavasti tiemme kohtaavat pian!”

01 / 03

unelmista todeksi

Lyreilian perustaja Laura Pensasmäki tajusi jo varhain, että rikas mieli, tahto tehdä uutta ja oman vision toteuttaminen sopii paremmin yrittäjyyden muottiin, kuin rivityöntekijäksi, vaikka lähipiiri oli kovasti eri mieltä nuoren naisen uravalinnoista. Tahto päästä näyttämään ja toteuttamaan omia unelmia vei lopulta voiton ja vuosi 2012 toi tullessaan ensikosketuksia yrittäjyyteen kauneusalalla. Vasta kasvuvaiheessa ollut sosiaalinen media tarjosi murto-osan siitä, mitä se nykyään pystyy yrityksille mahdollistamaan ja nopeasti tuli huomattua, että nuoren yrittäjän rahapussi venyi tasan tarkkaan itse opetteluun ja jatkuvaan multitäskäämiseen. Nuoresta iästään huolimatta Lauralla oli taustalla kattava työkokemus niin myynnin, markkinoinnin, kuin silloisen some- ja blogimaailman koukeroista ja uuden äärellä selvittiin yleensä Challenge Accepted -logiikalla, mikä jätti taskuun liudan uusia taitoja.

Uuden vuosikymmenen myötä on hyvä katsoa matkaa taaksepäin; koetut vastoinkäymiset, niistä oppiminen, uudet haasteet, kouluttautuminen ja mahdollisuudet ovat kantaneet hedelmää ja tehneet yrittäjyydestä taikasanan, joka mahdollistaa kaikkien hulluimpienkin ideoiden toteuttamisen. Ääneen lausutuista unelmista 2010-luvun alkuvaiheessa kasvoi polku yrittäjyyteen ja vuonna 2020 Laura Pensasmäki vaikuttaakin Lyreilian takana valokuvaajana ja hää- & kauneusalan yrittäjänä.

tutustu lisää lauraan

Kuka olen?

Olen Laura Pensasmäki, entinen helsinkiläinen ja nykyään Tuusulassa asusteleva unelmoija, koiranomistaja ja kofeiinin suurkuluttaja. Ostimme mieheni kanssa ihanan rivarinpätkän omalla pihalla vuonna 2018 ja pakko myöntää, että Tuusulan luonto, taide ja rauha on kyllä vienyt tämän naisen sydämen.

Hymyäni ei tarvitse kauaa odotella ja hauskuutan sinua mielelläni omilla arjen käänteilläni. Minusta saat myös kuuntelijan, opin mielelläni muiden tarinoiden kautta ja keskustelen kanssasi vaikka tuntikausia - aihe on vapaa!

Olen kunnianhimoinen, tavoitteellinen ja päämäärätietoinen - tupani on Luihuinen, mutta älä tulkitse sitä väärin. Nämä ovat vahvuuksiani, joita käytän mielelläni hyväksi työprojekteissa, sillä haluan tuottaa mahdollisimman hyvää jälkeä, oli kyse sitten valokuvauksesta, sisällöntuottamisesta tai kauneusalan palveluista. Ja jos "Luihuinen" meni täysin yli hilseen, niin ei hätää, tämä puoli minusta pysyy täysin pimennossa, ellet toki itse ilmaise kiinnostusta samaa kirjasarjaa kohtaan.

Rakastan Pirkan pikakahvia, haikailen edelleen jo poistuneen Fazerin keksisuklaan perään ja yllätän sinut takuuvarmasti taito- ja rullaluistelutaidoillani. Olen multitäskääjä ja kavereiden kesken "mestaritekijä", taloudessamme työkalupakki on vaaleanpunainen ja taskuparkkeeraukseni autokouluopettajan vaimona on kuin ohjekirjasta. Keskustelen myös mielelläni kanssasi suoratoistopalveluiden sarjoista, just name it, Netflix, HBO, Viaplay? Päivän lopuksi rakastan kuitenkin eniten hiljaisuutta ja omaan sänkyyn kääriytymistä, nukkuminen on parasta maailmassa ja siitä on hyvä jatkaa levänneenä uuteen päivään (kofeiinin voimin).

Laura Pensasmäki Photography

Valokuvaaminen alkoi harrastuksena, ostin ensimmäisen järjestelmäkamerani vuonna 2010 ja kuvasin pääsääntöisesti silloiseen lifestyleblogiini sisältöä. Pääsin tällöin kokeilemaan siipiäni myös yritysmaailmassa sisällöntuoton ja tuotekuvien suhteen vastatessani kokonaisvaltaisesti suomalaisen miesten muodin vaateliikeketjun kotisivuista ja verkkokaupasta.

Vuodet kuluivat, kokemusta karttui, editointitaidot kehittyivät ja kuvauskalusto parani. Vuonna 2019 uskalsin ensimmäisen kerran kokeilla valokuvaamista y-tunnuksen alla, enkä kadu hetkeäkään päätöstäni. Elin vuoden 2019 linssin läpi ja löysin kutsumukseni mm. häämaailman ja häämuodin parista, puhumattakaan sisällöntuottamisesta ns. "Pinterest- ja blogityyliin" oman näkemykseni mukaan.

Vuosi 2019 toi paljon, kuvasin mm. hääpotrettaja, perhe-, kihlajais- ja odotusajan kuvauksia, some- ja kotisivusisältöä yrityksille, häämuotia (mm. Hääpukuliike Vienon, LYYLIN, Vera-Veran, Four Reasonsin, Kukkatehtaan ja Love me do:n kanssa), toimin Suomen suurimmilla häämessuilla Love me do -häätapahtumassa tapahtuman virallisena valokuvaajana, sekä kuviani julkaistiin hääalan lehdissä ja mediassa.

Tutustu portfoliooni, inspiroidu ja jos tyylini puhuttelee, ota yhteyttä ja jutellaan lisää! Yhteydenotot: info@lyreilia.fi tai sivuston yhteydenottolomakkeen kautta.

Tyylini kuvaajana

Ihannoin luonnonvaloa, en pelkää liikettä, rakastan lähikuvia yksityiskohtineen ja haastan mielelläni vähän kuvattavaakin. Pyrin taltioimaan kuviini tunnetta, hempeyttä ja vähän sitä rosoisuuttakin. Haluan tuottaa laadukasta sisältöä kertoen tarinaa. Editoin kuvani aina tarkasti, lähtökohtaisesti suurin osa kuvistani on aina väreissä, mutta toki mustavalkoisissa kuvissa on oma tunnelmansa ja joskus kuva toimii paremmin niin. Koen kuvaustyylini olevan uusi tuulahdus alalle ja kuulen mielelläni, jos se puhuttelee sinuakin!

Rakastan boheemia tyyliä, muotia ja kauneutta ja olen mielelläni kuvaaja, joka auttaa sinua toteuttamaan "Pinterest" -tyyliset unelmiesi kuvaukset. Tutustu lisää palveluihimme, tarjoan (niin kuluttajille, kuin yrityksille) kokonaisvaltaisesti paketteja stailatuista kuvauksista, joihin sisältyy kuvauksen suunnittelu, meikki & kampaus, sekä stailaus.

Mitä kaikkea teen?

VALOKUVAUS
Yrityskuvaus, häät & häämuoti, pari-, kihlajais-, save the date-, valmistujais-, perhe- ja odotusajankuvaukset, kotisivut, blogit, sosiaalisen median kuvasisältö.

SISÄLLÖNTUOTANTO
Mediavelho sosiaalisen median, kotisivujen ja blogien suhteen sivustojen luomisesta sisällöntuottamiseen. Oli kyseessä sitten pienempi projekti tai olet uusi yrittäjä nollapisteessä uuden äärellä, ota yhteyttä ja katsotaan mitä keksimme!

KAUNEUSALAN YRITTÄJÄ
Työskentelen meikkien- ja kampausten suhteen paljon morsianten parissa, sekä teen kuvausmeikkejä ja kampauksia niin Lyreilian kautta tarjoamiini kuvauksiin, kuin myös stailattuihin kuvauksiin keikkatyönä. Omaan lähes kymmenen vuoden kokemuksen ripsiteknikkona, mutta jätin ripsienpidennyshommat pois vuoden 2020 keväällä.

HÄÄALAN YRITTÄJÄ
Työskentelen paljon morsianten kanssa valokuvaus- ja kauneuspuolella, sekä häämuodin parissa alan yritysten kanssa. Olin mukana perustamassa LYYLI - Bridal & Wedding häämediaa, sekä fiilistelen mielelläni häitä missä tahansa! Sanoin itse "tahdon" vuonna 2017 ja piristän mielelläni päivääsi kertomalla omasta häähulluudestani vuosisadan pahimpana bridezillana.

PODCAST
Omaan kokemusta myös podcast -maailmasta niin tuottamisen, äänittämisen, kuin editoimisen myötä.

TUKIVERKOSTONI JA YHTEISTYÖ
Kaikkea minun ei aina tarvitse tehdä yksin, eikä se ole välttämättä ajallisesti mahdollistakaan - vuorokaudessa on (valitettavasti) vain 24 tuntia. Minulla on hyvät tukiverkostot, uskomattoman taitavia yrittäjiä ja yhteistyökumppaneita ympärilläni ja isompaa projektia suunniteltaessa pystyn tarjoamaan oman panokseni lisäksi myös muiden yrittäjien palveluita. Suosittelen myös mielelläni muita toimijoita, rohkeutta on myöntää omat vahvuudet ja heikkoudet, ja tarjota toista tekijää, jos ideoimasi projekti ei istu omaan muottiini.

Rikas mieli

Jos ideasi loppuvat, ei hätää - välillä yllätyn itsekin omista oivalluksistani. Nuorempana ideoitani, hulluttelua ja innostuvaa luonnettani on toppuuteltu monestakin eri lähteestä, on sanottu "mieti mitä muut ajattelevat" ja "äläpä nyt liikoja unelmoi" ja tästä syystä monet projektit ovat jääneet tekemättä. Jossain vaiheessa aikuisikää koitti kuitenkin käännekohta, jolloin tajusin muiden minulle asettamien heikkouksien olevan itseasiassa ne suurimmat vahvuuteni.

Koen erittäin suureksi vahvuudeksi oman hulluttelevan mieleni ja annan siitä mielelläni ison siivun myös muillekin.

laura Pensasmäki somessa

Lauraa voit seurata Instagramissa (@laurapensasmaki) tai Facebookissa, sekä Laura vastaa myös Lyreilian Instagramin ja Facebook -sivun sisällöstä.